Slávnostná kolaudácia mestských bytov

27.01.2005 Prešov

Dnes v dopoludňajších hodinách sa za účasti primátora mesta Prešov Ing. Milana Benča, riaditeľa Štátneho fondu rozvoja bývania Ing. Zoltána Kásu, prednostu Krajského stavebného úradu Ing. Jaroslava Kaščáka a vedúcich zamestnancov prešovskej radnice uskutočnila slávnostná prezentácia a odovzdávanie 36 nájomných bytov.

Mesto Prešov po viacnásobných opakovaných žiadostiach zabezpečilo v roku 2004 financovanie výstavby 54 nájomných bytov cestou nenávratnej štátnej dotácie vo výške viac ako 9 miliónov Sk, za pomoci úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania vo finančnom objeme 15 miliónov Sk a vlastnými finančnými zdrojmi vo výške 45 miliónov Sk. To umožnilo investorovi dokončiť 36 bytov v decembri 2004. Ďalších 18 nájomných bytov bude dokončených do 30. apríla 2004.
Čo sa týka ekonomických ukazovateľov dokončených a dnes kolaudovaných bytov na uliciach Majakovského - Sabinovskej, priemerný obstarávací náklad na 1 byt je 826 703 tis. Sk. Priemerná obytná plocha 1 bytu je viac ako 48 m2 a priemerná výška mesačného nájomného predstavuje 2 756 Sk.
S dokončenými bytmi bola zároveň realizovaná príslušná technická vybavenosť (parkoviská, prístupová komunikácia, inžinierske siete a úpravy okolitého terénu).
Nájomné byty, ktoré dnes prevzalo mesto Prešov od zhotoviteľa, firmy Unistav, s. r. o. Prešov sú určené pre nájomcov, ktorí boli vyžrebovaní v decembrovom žrebovaní nájomných bytov.
Michal Kaliňák,
Tlačový tajomník MsÚ
 

Vyberte región